asal merah hijau biru mobile version rss

Malay (Malaysia)English (United Kingdom)

Lawatan Refleksi Kecacatan Rumah KOTO RK

on .

28 Feb 2017- Desa Amanjaya @ Rimbunan Kaseh Negeri Perak. Satu lawatan dan mesyuarat bagi membincangkan isu kecacatan rumah KOTO dan lain-lain binaan di RK telah diadakan pada hari ini dengan disertai oleh ICU, JKR Negeri & Daerah, Pejabat Daerah & Iris Corp. Lawatan Refleksi dari laporan aduan peserta telah diketuai oleh Cik Robatul Adayiah bt Mohd Isa, Timbalan Pegawai Kemajuan Negeri, PPPN Perak dan dihadiri sendiri oleh Dato' Cheah Teng Lim, Ketua Pegawai Eksekutif Sustainable Development Division, IRIS Corp. Bhd.

Mesyuarat memutuskan agar Iris mengambil tindakan pembaikan dalam tempoh seminggu​ bagi kes-kes kecacatan pembinaan yang kritikal bagi menjamin keselamatan peserta RK. Hasil perbincangan meja bulat bersetuju memberikan tempoh sehingga 17 Mac 2017 kepada IRIS CORP bagi menyelesaikan kerja-kerja pembaikan kepada setiap aduan yang diterima dari 100 rumah KOTO bagi setiap kecacatan pembinaan oleh IRIS.

Pemantauan berterusan akan dilaksanakan oleh ICU dengan kerjasama JKR dan agensi negeri lain bagi memastikan kejayaan pelaksanaan projek ini. Diharapkan dengan komitmen yang ditunjukkan oleh IRIS pada hari ini boleh diterjemahkan dalam bentuk kesegeraan kerja-kerja pembaikan seperti yang telah dijanjikan. Follow Up seterusnya akan disusul oleh PPPN Perak pada 6 Mac 2017 bagi kerja-kerja pembaikan 2 buah rumah yang mengalami kerosakan kritikal.

Lokasi

DIREKTORI

Tinjauan Perkhidmatan

Anda berpuas hati dengan penyampaian perkhidmatan kami?

tinjauan

PELAWAT Hari Ini: 75 | Minggu Ini: 317 | Bulan Ini: 997 | Jumlah: 195006