asal merah hijau biru mobile version rss

Malay (Malaysia)English (United Kingdom)

Sesi Mentoring Coaching Tunas Mekar Bersama MDEC

on .

17 Februari 2017 :Salah satu inisiatif yang dilaksanakan oleh Unit Pembangunan Modal Insan (PMI), PPPN Perak dalam memperkasakan 8 peserta Tunas Mekar Siri 6 adalah dengan memberikan mereka pendedahan kepada strategi pemasaran. Sehubungan itu, antara pengisian bagi Slot Mentoring dan Coaching Sesi ke 4, urusetia PMI telah menjemput pegawai-pegawai MDEC untuk menyampaikan taklimat eRezeki dan eUsahawan yang telah diadakan pada 17 Februari 2017 yang lalu bertempat di Bilik Taklimat, PPPN Perak.

Taklimat yang telah diadakan bertujuan memberi pendedahan kepada kelompok Usahawan Perantis TM6 yang kini sedang di'grooming' supaya mereka dapat mempelbagaikan teknik pemasaran selain dari kaedah konvensional. Di samping itu, mereka boleh memaksimumkan platform Kempen You Can Duit yang telah terlaksana di arus perdana sebagai metod pengembangan pasaran dan skop keusahawanan mereka.

Atas dasar berkongsi ilmu pemasaran online yang kini berupaya memberikan pendapatan tambahan kepada sesiapa jua, sesi ilmu kali ini telah dibuka kepada seluruh warga PPPN Perak yang berminat menceburi bidang keusahawanan. Respons yang positif ditemukan dan sesi seterusnya bagi peringkat kedua telah dirancang untuk diadakan dengan kerjasama PKNP dan Pusat eRezki Ipoh. Semoga dengan usaha yang sedikit ini , berupaya juga memberikan lonjakan semangat kepada peserta TM6 menjadi usahawan muda yang berpotensi tinggi dan mekar di dunia keusahawanan.

Lokasi

DIREKTORI

Tinjauan Perkhidmatan

Anda berpuas hati dengan penyampaian perkhidmatan kami?

tinjauan

PELAWAT Hari Ini: 73 | Minggu Ini: 315 | Bulan Ini: 995 | Jumlah: 195004