asal merah hijau biru mobile version rss

Malay (Malaysia)English (United Kingdom)

Sesi Persekolahan 2016 RK

on .

Desa Amanjaya, Rimbunan Kaseh Negeri Perak, 4 Jan 2016 -  Melalui inisiatif yang digagaskan oleh Dato SDO Perak, demi memastikan pelan pemerkasaan modal insan Rimbunan Kaseh berjaya memenuhi misi sasaran, satu lawatan 3T (Tengok, Teliti dan Tindak) yang diketuai oleh KPPK (Pembangunan Masyarakat dan Institusi) telah dilaksanakan dengan penglibatan bersama UPEN Perak serta kerjasama dari Pejabat Daerah Tanah Kecil Kg. Gajah.

Melalui sesi 3T tersebut, dapat disimpulkan aspirasi memastikan pendidikan menjadi tunjang perubahan minda dan manifestasi dalam mengubah nasib dan kehidupan peserta RK berada dalam landasan yang betul dan terbaik. Pada sesi pertama persekolahan bagi anak-anak kecil peserta yang dikhususkan dibangunan serba indah Taska dan Tadika Kemas merekodkan kemasukan 8 peserta Taska dan 22 Pelajar Cilik Tadika.

Manakala untuk sesi persekolahan di peringkat rendah dan menengah di sekitar Kg. Gajah rekod kemasukan pelajar-pelajar adalah seperti berikut:-
Sekolah Rendah     :  100 orang pelajar
Sekolah Menengah :    47 pelajar

Melalui pemantauan yang berterusan dan kerjasama semua agensi dalam memastikan keberkesanan Program RK di Perak berterusan, diharapkan usaha yang dituai berbaloi mengubah nasib peserta-peserta Rimbunan Kaseh kepada lebih bersemangat dan berdaya saing.

sumber: Jasmei Norhuda

Lokasi

DIREKTORI

Tinjauan Perkhidmatan

Anda berpuas hati dengan penyampaian perkhidmatan kami?

tinjauan

PELAWAT Hari Ini: 73 | Minggu Ini: 315 | Bulan Ini: 995 | Jumlah: 195004